De Opvangzwijntjes van november/december 2003
< Terug

Arie & Saartje zoeken een nieuw tehuis

Arie weegt waarschijnlijk over de 100 kg. Is een heel vriendelijk dier maar gaat niet op z'n rug liggen als je hem kriebelt, gewoon omdat hij het eng vindt als je hem aanraakt. Ik heb Arie als volwassen varken gekregen en dit was toen al zo. Eigenlijk vindt hij alles een beetje eng maar leert je uiteraard snel waarderen als je hem maar eten geeft. Arie is trouwens gecastreerd. Hij is ook ontzettend lief voor andere dieren. Kuikentjes beschermt hij altijd. En als er hanen ruzie hebben sust hij altijd.

Saartje is een kleiner type, ongeveer 40 kg. Is ook via een omweg bij mij gekomen. Ik weet eigenlijk helemaal niets van haar. Ik vindt haar een beetje een verlegen type maar wel ontzettend lief. Ook wat handzamer.

Beide varkens zoeken zsm een nieuw goed tehuis. Ze hoeven overigens niet perse samen geplaatst te worden. Nadere informatie, E-mail: info@gorke.nl


Wij zoeken met spoed een goed tehuis voor onze twee Göttinger minivarkens omdat het niet meer goed gaat samen met ons paard. Het zijn broer en zus van vijf jaar oud ('98). Het zwarte is een gecastreerd beertje, het roze is een zeug. Beide zijn zowel binnen- als buitenshuis gewend.
Nadere info, E-mail: info@gorke.nlVier hangbuikzwijnen zoeken een nieuw tehuis Wij hebben 4 hangbuikzwijnen. Ze wegen ongeveer 80 kg per stuk. Het zijn 3 vrouwtjes. Oma:Annie; Moeder:Josje en kind:Bianca. Ze zijn van jan 1999;aug. 1999 en mei 2000.

Ze hebben altijd met z'n drietjes geleefd, hebben een zeer groot hok ter beschikking. Maken er wel een gigantische blubberboel van. Ik weet niet of ze met andere varkens kunnen. Wel met kippen en ganzen (die hebben we zelf). Annie is de baas, Josje is de meest 'gezeggelijke' en Bianca de minst opgevoedde.

In principe zijn het heel sociale dieren, als jullie echt geinteresseerd zijn, kunnen we voor vervoer zorgen. Omdat onze kinderen veel om ze geven, zouden we het leuk vinden als het mogelijk was om ze af en toe te blijven bezoeken!

Het 4e hangbuikzwijn is een (gecastreerd) mannetje en heet Kareltje. Hij heeft een bijzondere positie bij ons, loopt los over het land (ong. 1 ha) loopt niet weg en vernielt bijna niets (graaft zich af en toe een kuil). Hij slaapt in ons kippenhok en weegt het zwaarst. Ik schat 100 kg. De kosten? Het allerbelangrijkst vind ik een goed tehuis!

Met vr. groet.

Mieke van Ettinger

Nadere info, E-mail: info@gorke.nlI.v.m. onze verhuizing zoeken wij met spoed per 1 december as een tehuis voor onze hangbuikzwijn Knorretje. Ze is ongeveer 7 jaar en een vrouwtje. Ze kan goed overweg met kinderen, honden en katten. Wij zoeken dus z.s.m. een goed tehuis voor knorretje.
Wij kunnen haar, omdat we naar een rijtjeshuis gaan, helaas niet meenemen.
Fam. Houtsma

Nadere info, E-mail: info@gorke.nl


Copyright © Stichting 't Gorke